Yleinen

Kouluprojekteja

Puoli vuotta mennyt koulun aloituksesta ja ensimmäinen jakso ja näyttö suoritettu. Kaiken alkukankeuden jälkeen (polven hajoaminen ja 6vk saikkua eikä vieläkään ole kunnossa) opiskelut on alkanu tosi hyvin.

Ollaan tehty pieniä ja vähän isompiakin ompeluharjotuksia, huovutettu, tehty foliotekniikkaa, työstetty erikoismateriaaleja, kutistettu kangasta, tehty omaa kangasta, painettu kuvaa kankaalle, testattu marmorointia, tehty nahkatöitä, saumaharjotuksia, aloiteltu tuotesuunnittelua, piirretty, tutkittu alaa, käyty museoissa, oopperassa katsomassa pähkinänsärkijää, musiikkitalolla Myrsky oopperaa, tutustuttu työhön oopperatalossa ym. ym.

Kaikkea ei pysty millään äkkiä muistamaan.

Laitan kuvia joistakin koulutöistä, onnistuneista, tylsistä ja epäonnistuneistakin. Mutta siis pointti on se että ajatuksia ja etenemistä tulee tallennettua. Ehkä voin joskus todeta kehityksen. Kaikkea ei tietysti voi raportoida mutta jotakin.

 

 

WP_20151022_12_05_12_Pro

 

WP_20151022_13_40_47_Pro

 

WP_20151022_13_54_16_Pro

Hihat:D vai mikskä näitä sanotaan. Pidemmänpuoleiset ranteenlämmittimet. Pohjalla villakangasta ja päälle revitty mustasta levyhuopakankaasta paloja ja neulahuovutettu. Joo tarvike laatikosta ei löytynyt mustaa huovutusvillaa ja munhan oli ihan pakko saada mustaa niin tällanen ratkaisu sitten. Kavereiden kommentit: yllätys, Teija otti mustaa:) Mun työt on suurimmaks osaksi harmaita, mustia, ruskeita. Tämä siis huovutustyö.

 

 

WP_20150925_17_00_58_Pro (2)

Trikootyönä tehtiin paita. Mun oli harmaasta paksusta trikoosta tehty t-paita. Juu, pitkänmallinen tämäkin:) Eikä siis ole mekko eikä tunika niinkun joku voisi väittää, vaan t-paita. Kaavat otettu vanhasta t-paidasta. Pakko sanoa että rakastuin t-paita ompeluun. Tosi helppoa ja suht nopeaa. Kiitos koululle laadukkaista kunnon ompelukoneista. Nyt kun on päässyt käyttämään koulun koneita, niin luopuisin tältä istumalta kotikoneista, jos voisin saada samanlaiset himaan. Kuva otettu jälkeenpäin kotona.

 

 

WP_20151202_12_56_43_Pro

 

WP_20151202_12_52_37_Pro

 

WP_20151201_14_10_36_Pro

Nämä oli tuunaa vanhasta uutta projektit. Ylimmäinen on joskus kirpparilta löytynyt Guns n roses t-paita. Miesten mallia. Siitä hihat irti, leikkaus pienemmäksi, takaisin ompelu ja trikoon liittäminen helmaan. Tuollanen yhdistelmä t-paita hame systeemi.

Sitten on tuo musta t-paita jossa oli joku hassu kuva. Ei tullut käytettyä. Leikkasin vanhasta t-paidasta (jossa värjäys joskus epäonnistunut) tuollaisen nelikulmion palan. Se on silitetty liimakalvolle, maalattu naisen varjo ja teksti kangasmaaleilla. Viimeiseksi silitetty paitaan kiinni.

 

 

WP_20151001_13_58_23_Pro

 

Tossut

Tehtiin myös tossut, jokainen vähän erilaiset. Tein tummanruskeat nahkatossut. Näissä oli tosi monta työvaihetta, joita en lähe erittelemään. Oli kuitenkin melko vaikeat tehdä ja saada kaikki palat sopimaan toisiinsa. Nahka ei todellakaan ole kaikista helpoin työstettävä materiaali:) Päästiin käyttämään räätälinkoneita, joka oli tosi hauskaa ja tossuihin sai kunnon ompeleet paksulla ja kestävällä langalla. Nahkaa ommellessa täytyy todella olla läsnä, sillä siihen saa vain yhden tilaisuuden. Neula jättää nahkaan ikävät reiät jos joutuu purkaushommiin (koettu on) ja seuraavat ompeleen pitää saada osumaan samoihin neulanreikiin jos haluaa lopputuloksesta jokseenkin siedettävän näköisen. Yhtä siistiähän siitä ei enään tule jos joutuu ompelemaan toiseen kertaan. En ole oikein tyytyväinen lopputulokseen, mutta kyllä noita käyttää.

 

 

WP_20151008_13_19_44_Pro

 

WP_20151008_14_41_52_Pro

 

WP_20151008_15_17_43_Pro (1)

 

WP_20151222_01_55_50_Pro

 

kengär1

 

kengät

Laitan vielä yhden. Mun inhokki projekti, joka lopulta muuttui ihan ehdottomasti lemppariksi pieneen paineen alla. Tarkotus oli siis kokeilla kolmea erilaista materiaalia. Kaksipuoleista liimakangasta, piparkakkua eli worblaa, kolmata en saa nyt millään päähäni, sori.

Worblasta ollaan kotona tehty maskeja(niistä joskus lisää). Kolmanesta tein myös maskin ja kaksipuoleisella päätin päällystää ruskeat tekonahkaiset korkkarit jotka oon joskus kirpparilta ostanu.

Kenkien ulkopinta piti teipata maalarinteipillä ja irroittaa se yhtenä köntsänä, jotta sai kaavat. Tässä vaiheessa työ tuntui vielä ihan hauskalta. Sitten vaan kaavat mustalle tekonahalle ja leikkaamaan. Kengän ja tekonahan väliin laitettiin tämä kaksipuoleinen liimakangas. Sitten vaan alettiin kiinnittää tekonahkaa kengän päälle venyttämällä silitysraudan ja höyryn avulla. Kaksipuoleinen ei ollut yhteistyökykyinen joten piti heittää väliin myös Gutermann liimaa, joka osoittautuikin ihan törkeän hyväksi liimaksi. Haju on hirveä, mutta pysyy ja liimaa tosi nopeasti kiinni. Tässä vaiheessa projekti muuttui inhokiksi ja olin ihan valmis luovuttamaan.

Ennen ensimmäisiä kuvauksia (josta myös jossainvälissä lisää) päätin että kyhään kengät kasaan. Pienen paineen alla liimasin, maalasin, lakkasin, paukutin purjerenkaita ja aamu neljältä pääsin nukkumaan. Nyt tosi tyytyväinen lopputulokseen ja siihen että nuo ylipäätään onnistui eikä tarvinnut heittää roskiin.